Trwa ładowanie proszę czekać ...

Chlorofil i jego niezwykłe działanie cz II

31 sierpnia 2016

Chlorofil poprawia trawienie

Chlorofil będzie bardzo cenny dla naszego układu pokarmowego.

Spożywanie go będzie poprawiać nam funkcjonowanie jelita grubego, wątroby oraz pęcherza moczowego i żołądka. Dzieje się tak, ponieważ chlorofil będzie redukował szczawiany wapnia, z których tworzyć się będą kamienie oraz złogi. Oznacza to, że chlorofil jest idealny dla wszystkich osób, które cierpią na kamienie żółciowe i różnego rodzaju choroby wątroby czy zapalenie jelita grubego. Nadmiernie wydzielanie soku żołądkowego także ma tutaj znaczenie. Jeśli będziemy wybierać pokarm z chlorofilem można oczekiwać usuwania toksyn, które decydować mogą o pojawieniu się chorób nowotworowych. Toksyny te mogą się dostawać do naszego organizmu z różnych pokarmów.

Chlorofil ma dużo witaminy A, C oraz E więc będzie miał działanie przeciwutleniające i dlatego będzie działać przeciwzapalnie na nasz organizm. Chlorofil to doskonały przyjaciel każdej kobiety, ponieważ produkuje estrogen i dlatego będzie mógł gwarantować nam skuteczne leczenie torbieli jajników oraz będzie nam pozwalał na leczenie bolesnych miesiączek. Leczenie chorób dróg oddechowych Chlorofil odpowiada za dostarczenie tlenu do komórek, dzięki czemu jest świetnym środkiem, który będzie chronił drogi oddechowe. Jeśli złapie się przeziębienie i kaszel będzie on rzeczywiście istotnym wsparciem. (http://www.duochlorofil.pl/

Chlorofil pomaga mieć świeży oddech

Chlorofil może być również szansą na to, że uda się pozbyć niekorzystnego oddechu będzie można poradzić sobie skutecznie z brzydkim zapachem potu. Może także wpływać korzystnie na nasze uzębienie. Jeśli chodzi o dostępność chlorofilu najlepiej będzie sięgać po różnorakie zielone warzywa. We wszystkich takich warzywach będzie się znajdował. Najwięcej będzie go w szpinaku. Z tego warzywa uda się wyciągnąć masę cennych wartości w tym właśnie bardzo duże dawki chlorofilu.

Oprócz tego będzie można również sięgać po inne warzywa liściaste, które również mogą mieć duże znaczenie ponieważ tam także nie będzie problemu z chlorofilem. Najlepiej będzie wszystkie dostępne warzywa spożywać w miarę możliwości jako świeże wtedy będą dla nas najlepszą dawką cennych wartości odżywczych. Każdego dnia powinniśmy mieć kilka porcji takich warzyw dla naszego organizmu.