Trwa ładowanie proszę czekać ...

Właściwości chlorofilu – na co zwrócić uwagę?

6 czerwca 2017

Doskonałe właściwości chlorofilu:

- będzie wpływać na hamowanie rozwoju guzów, pomaga chronić przed nowotworami, chroni DNA przed zniszczeniem, blokuje zmianę zdrowych komórek w komórki rakowe, zatrzymuje działanie karyconegenów a więc tych substancji, które będą powodować raka

- zwiększać będzie ilość czerwonych krwinek., dostarcza żelazo, poprawia leczenie anemii

- poprawia krzepliwość krwi, gdy chodzi o hemofilię

- poprawia zasadowość organizmu, chroni przed zakwaszaniem, hamuje zły wpływ białka

- działa neutralizująco na pierwiastki ciężkie w naszym organizmie, szczególnie takie jak kadm, usuwa toksyczne pozostałości leków z naszego organizmu

- skutecznie poprawia zapach ciała, usuwa nieprzyjemny oddech, oczyszcza zęby, dziąsła, to świetne rozwiązanie, które może być stosowane do płukania jamy ustnej

- zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę, wpływa korzystnie na leczenie cukrzycy, poprawi pracę tarczycy a także trzustki

- oczyszcza, odwadnia jelita, poprawia rozwój dobrej flory bakteryjnej jelit, łagodzi hemoroidy

- oczyszcza wątrobę, wpływa korzystnie na ochronę przed stanami zapalnymi

- chroni a także wzmacnia układ naczyniowy, leczy żylaki

- poprawia leczenie wrzodów

- wpływa na gojenie ran, niszczy bakterie w ranach

- działa korzystnie na wzrok

- wpływa korzystnie na pracę tarczycy

Chlorofil na dolegliwości

- poprawia działanie enzymów odpowiadających za tworzenie witaminy E, A, K

- reguluje cykl miesiączkowy

- regeneruje tkanki, poprawia doprowadzenie tlenu do mózgu, komórek ciała, działa korzystnie na niszczenie wolnych rodników, które wpływają na starzenie się organizmu

- łagodzi astmę

- pokonuje nieżyt, chroni przed stanem zapalnym w organizmie, bólem gardła, ropotokiem, zapaleniem dziąseł, owrzodzeniem błon śluzowych, będzie leczyć stany zapalne skóry, stawów, łagodzi ból wynikający ze stanów zapalnych

- poprawia ilość energii w organizmie

- poprawia wydzielanie mleka u matki karmiącej

- działa korzystnie na układ odpornościowy

- reguluje poziom ciśnienia tętniczego

- poprawia koloryt skóry

- ogranicza zaczerwienienia na skórze

Jeśli będziemy chcieli spożywać chlorofil powinniśmy postawić na zielone warzywa, między innymi takie jak zielone części pora, naci pietruszki, selera, ogórki, liście buraków. Warzywa zielone to związki, które są skomplikowane i przy schorzeniach hormonalnych mogą one działać w różny sposób. Warto więc zwrócić uwagę na działanie takich warzyw jak: koperek, brokuły, liście kalafiora, liście rzepy, liście kalarepy, liście rzodkiewek, jarmuż, szpinak, liście kapusty włoskiej, pekińskiej, rzeżucha, mniszek lekarski, pokrzywa, babka i inne zioła, lucerna, trawy pszeniczne i jęczmienne.